Steg 1

Välj ett spelbolag som erbjuder det du eftersöker. Är du exempelvis väldigt intresserad av pingis så är det en fördel att spelbolaget kan erbjuda spel på just pingis. Generellt sätt så vill man hitta ett spelbolag som erbjuder ett brett utbud. Något man också bör tänka på är om spelbolaget har ett gott rykte och hög service.  Som seriös spelare vill du åt de bästa oddsen, därför är det viktigt att just ditt spelbolag erbjuder bra odds. Övriga saker som man kan tänka på är ex om deras hemsida är anpassad för mobiler, erbjuder spelbolagen bra bonusar och kampanjer, har dem ett övrigt utbud så som poddar, livestreams med mera.

Steg 2

Innan du spelar så är det bra om du bestämmer en spelkassa som går ihop med din ekonomi. Som nybörjare bör du testa med en lägre spelkassa. Det är även viktigt att du bestämmer hur mycket dina insatser ska vara värda. Låt oss säga att du bestämmer att 5 units är maxinsatsen. Då säger den oskrivna regel att det brukar vara 5% av din totala spelkassa. Du väljer alltså att bestämma värdet på varje unit utifrån din totala spelkassa. Där vi har 1 som lägsta och 5 som högsta insats. Det vanligaste är att man värderar en unit som 1% av sin spelkassa.

Läs mer om units här.

Steg 3

En viktigt del är att läsa på om regler och skapa en förståelse för vad det är du ska spela på. Lär dig reglerna kring sporten du ska spela på samt vad spelbolagen har för sorts regler. Läs på om vad vissa speltermer betyder och innebär. Ett perfekt sätt att lära sig detta är att faktiskt läsa på vår sida om spelformer och speltermer. 

Läs mer om spelformer och speltermer här.

Steg 4

Innan du ska lägga dina första spel så måste du skaffa disciplin. Lägg upp en plan för hur du ska spela, där du bestämmer hur mycket tid du bör lägga på att ta fram fakta om varje match, vilken sorts kategori ska du fokusera på och en tydlig plan på hur du värderar dina insatser i förhållande till spelkassan. Det är viktigt att du har en plan, den bestämmer när du bör ta en paus från spelandet och är alltid en påminnelse om att inte sväva utanför dina ramar. Håll dig till din spelkassa och dina satta värden för varje unit.

Steg 5

Skapa dig en fördel genom att faktiskt läsa på om matchen du ska spela på. Ta del av all statistik som kan vara relevant för matchen samt de senaste nyheterna.  Är det någon faktor som kommer att kunna påverka utfallet av matchen? Du måste lägga ner en del tid på efterforskningar. Kanske kan du hitta något som du anser att spelbolagen inte har reflekterat över? Ett bra grundarbete leder ofta till de bästa spelen.

Steg 6

Att föra statistik över dina spel är till en stor fördel. Du skapar ett spreadsheet där du kan bokföra dina spel. Ett spreadsheet är perfekt för att få en överblick på ditt spelande. Hur det har gått under en viss tidsperiod, samt vilken kategori du presterar bäst inom. Ett smart sätt att hålla koll på ditt spelande men även för att se om dina spel ger någon avkastning.

Läs mer om spreadsheet här.

Steg 7

Lyssna på experterna och ta del av deras speltips. Vi på REKEN har lång erfarenhet och skulle aldrig leverera ett speltips som det inte finns någon tanke bakom. Som nybörjare kan det vara givande att läsa vad experterna tycker och tänker. Att förstå sig på hur deras tankebanor går och varför de ser något som du kanske inte ser. 

Ta del av våra senaste speltips här.

Steg 8

Ha tålamod och låt inte en förlust ändra ditt sätt att spela. Behåll disciplinen och planen du har gjort upp. Du kommer att förlora och då gäller det att inte tappa huvudet och börja jaga ikapp dina förluster. Känner du att du börjar sväva utanför din satta plan så är det bästa att ta en paus och sedan analysera ditt spelande.