Vad är Spreadsheet?

Är ett verktyg du använder för att kunna bokföra och redovisa dina spel. Det gör det enkelt för dig att kunna analysera och se hur ditt spelande har gått under en viss tidsperiod. Du kan tydligt se om du har gått minus eller plus och räkna ut din ROI för angiven period. Att bokföra sina spel är viktigt för att hålla koll på sitt spelande men även för att se mönster. Du kan genom dessa mönster se om det ex. har gått bättre när du har bettat på den spanska ligan i jämförelse med den engelska ligan. 

Vad är ROI?

Denna term är vanlig inom betting och betyder "Return on investment". Din avkastning på det du har investerat. För att räkna ut din ROI så delar du ditt nettoresultat med din insats.

Vad är Units?

Är ett mått på hur mycket du satsar på ett spel. Låt oss säga att du har 1000kr i din spelkassa. Du bestämmer sedan hur din skala ska se ut, ex 1-5 units, där 1 är den lägsta och 5 är den högsta insatsen. Därefter så måste du sätta ett värde på 1 unit. I detta fallet så bestämmer vi att 1 unit är 1% av din spelkassa, alltså är 1 unit värd 10kr. Tanken med att ha ett unitssystem är att du som spelare kan värdera hur högt eller lågt du rankar din chans till vinst. Även förstå hur andra spelare rankar sina spel med sina unitssystem. 

Vad är Livebetting?

Är när du lägger ett spel under pågående match. Låt oss säga att det har gått 30 minuter i en fotbollsmatch och du väljer att lägga ett spel på att nästa hörna hamnar hos hemmalaget. Du har alltså precis lagt ett livebet. 

Vad är en Favorit?

Är den spelare eller det lag som anses ha störst chans att vinna. Det är alltså ett lägre odds på favoriten jämfört med underdogen. 

Vad är en Underdog?

Är den spelaren eller det lag som anses ha minst chans till vinst. Det är alltså ett högre odds på underdogen jämfört med favoriten.

Vad är Void?

Det innebär att ett spel ogiltigförklaras och din insats återbetalas i de flesta fallen. 

Vad är Valuebet?

Betyder “värdespel” och innebär att du personligen tycker dig finna ett högre värde i ett spel än vad bettingbolagen anser.

Vad är en bankrulle?

Är din spelkassa som du endast har avsedd för spel.

Vad är Cashout?

Innebär att du stänger ditt spel innan det faktiskt är slut. Denna typ av tjänst erbjuder inte alla spelbolag men är uppskattad hos många. Du kan alltså stänga ditt spel under en pågående match och ta hem det aktuella värdet på ditt spel. 

Vad är Clean Sheet?

Brukar man säga när en spelare eller ett lag inte har släppt in något mål under en viss tidsperiod. 

Vad är  en Neutral plan?

En plats där inget av lagen eller spelarna har en hemmafördel.